Pripremanje bordovske čorbe Za 100 litara jednoprocentne bordovske čorbe potrebno je: 1 kg (za dvoprocentu 2 kg) bakar-sulfata (plavi kamen) 0,4 kg (za dvoprocentnu 0,8 kg) negašenog (živog) kreča ili 1,2 kg gašenog kreča Negašeni kreč se prethodno zagasi u trostruko većoj količini vode. Od 100 l vode iz bureta odvadi se 10 l da se razmuti kreč, a u drugih 10 l vode da se rastopi plavi kamen. Kad ...
Pepelnica vinove loze (Uncinula necator) Pepelnica se takođe javlja na svim zelenim delovima vinove loze. Dakle, listovima, peteljkama, lastarima, viticama, cvatu, peteljkama i bobicama. Listovi mogu ...
Uvod U maju počinje zaštita vinove loze protiv najvažnijh bolesti i štetočina. Zaštita traje do kraja avgusta, a za kasnije sorte i do prve dekade septembra. To su peronospora ili plamenjača vinove l ...